Stralen

Stralen van auto's

Wij zijn gespecialiseerd in Persluchtstralen van talloze metalen delen van klein tot middelgroot formaat. Een groot deel van ons werk bestaat uit het stralen van auto-onderdelen. Enkele voorbeelden:

• Velgen
• Chassis van auto's en oldtimers
• Draagarmen
• Bumpers

Kortom: alle delen van voertuigen die ontroest dienen te worden ten behoeve van reparatie of restauratie!

Stralen van auto's

Stralen van auto's

Stralen van auto's

Stralen van kleine en middelgrote objecten

Uiteraard zijn wij niet beperkt tot straalwerk voor voertuigen. Voor praktisch al uw metalen delen van klein tot middelgroot formaat kunt u bij ons terecht.
Enkele voorbeelden:

· Smeedijzerwerk

· Metalen meubelen of delen hiervan

· Siermetaal

Wij stralen alle vormen van metaal met een maximale afmeting van 5,5 x 3 x 2,5m.

Naast het straalwerk kunt u bij ons ook terecht voor een deskundig advies over het vervolgtraject bijv. over vormen van coatings of nabehandelingstechnieken.

Houtstralen

Ook hout kunnen wij mooi stralen! Het resultaat kan verschillend zijn omdat de oppervlakteruwheid toeneemt. Voor meer informatie over houtstralen, kunt u contact met ons opnemen via 0348-50 21 21​.


Stralen van kleine en middelgrote objecten

Stralen van kleine en middelgrote objecten

Manieren van stralen

Stralen is het ontroesten c.q. verwijderen van oude laklagen d.m.v. luchtgedreven kracht straalmiddel tegen het object te blazen. Er zijn verschillende manieren van stralen:

Metaalstralen

Dit straalmiddel bevat metallische delen en wordt met name toegepast op objecten die geen holle ruimtes bevatten waar het straalmiddel zou kunnen achterblijven.

Straalmiddelen zonder metallische delen

Dit straalmiddel wordt veelvuldig toegepast bij objecten met holle ruimtes. Indien straalmiddel achterblijft zal dit niet resulteren in roestvorming.

Glasparels

Glasparels worden toegepast voor o.a. het stralen van roestvrijstaal of hout.

Persluchtstralen

Door middel van perslucht wordt de voor het reinigingseffect noodzakelijke snelheid aan het straalmiddel gegeven. Persluchtstralen kan zowel in een straalcabine als in de open lucht worden verricht.

Bij het stralen in de open lucht dient men extra veiligheidsmaatregelen te treffen ten aanzien van de omgeving. Het stralen in een cabine verdient de voorkeur boven stralen in de open lucht, onder meer met het oog op de onafhankelijkheid van de weersomstandigheden en de mogelijkheid de temperatuur en de vochtigheid te regelen.

Wijze van stralen

Afhankelijk van het object wordt staal gestraald met mobiele straalapparatuur, in straalcabines of met automatische straalmachines, z.g. werpstralers. De snelheid van stralen is mede afhankelijk van de vorm van het object en de toestand van het staaloppervlak.

Bij mobiele straalapparatuur kunt u denken aan het stralen van oude lijnen voor bewegwijzering op wegen, stralen van schepen, tanks etc.

Werpstralers worden vaak toegepast voor het stralen van staalconstructies.

In de meeste gevallen waarbij het te stralen object kan worden verplaatst of het formaat heeft voor een straalcabine wordt het object in een straalcabine gestaald.

Wij stralen uitsluitend in een straalcabine. Het straalmiddel dat wij toepassen is Corund (niet-metallisch straalmiddel).

Onze straalcabine heeft de volgende afmetingen:

Lengte: 5,5 m

Breedte: 3 m

Hoogte: 2,5 m

Manieren van stralen bij Plak Straalbedrijf

Een straalbedrijf heet van oudsher ook wel een zandstraalbedrijf. Tegenwoordig wordt er niet meer met zand gestraald. Wij zijn gespecialiseerd in persluchtstralen, metaal stralen, stralen zonder metallische delen en stralen met glasparels.

Metaal stralen

Wij stralen grotendeels diverse auto onderdelen. Hierbij kunt u denken aan velgen, chassis en bumpers. Wilt u andere metalen onderdelen laten stralen? Geen probleem! Wij stralen alle vormen van metaal met een maximale afmeting van 5,5 x 3 x 2,5m.

Hout stralen

Wilt u oude laklagen van hout verwijderen? Plak Straalbedrijf straalt ook hout. Hierdoor wordt het hout binnen no-time een kaal. Hierna kunt u het hout opnieuw lakken. Een ideale vervanger van schuren!

Neem nu contact op voor vrijblijvend advies