Werkwijze stralen

Bij Plak Straalbedrijf zijn we gespecialiseerd in straalwerk van klein tot middelgroot formaat. Afhankelijk van het soort object dat gestraald dient te worden hebben wij een aantal mogelijkheden voorhanden om uw object met de juiste precisie te kunnen stralen. Onderstaand treft u een korte omschrijving aan over de werkwijze die wij hanteren bij onze straalwerkzaamheden.

Objecten die u aan ons aanlevert om te stralen moeten vrij zijn van onderdelen die niet gestraald dienen te worden. Een chassis van een auto moet bijvoorbeeld vrij zijn van aanhangende onderdelen zoals ruiten, bekleding, dashboardonderdelen en bedrading.

Al het straalwerk wat wij uitvoeren geschiedt in onze daarvoor bestemde straalcabine.

Stralen kleine objecten

Bij straalwerk van objecten van kleine afmetingen hebben wij een diversiteit aan hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat uw object volledig wordt gestraald. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat wij het object kunnen neerleggen maar ook kunnen ophangen.

Oplossingen op maat

In overleg met onze klanten wordt er een passende oplossing gemaakt voor deze methode. Vaak geven wij de U-profielen mee aan onze klanten die vervolgens daarop een passende beugel kunnen maken voor hun object.

Indien u meer informatie wenst over onze werkwijze of de toepasbaarheid van montage van uw object in ons "spit" kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Auto’s in het “spit”

busje spit

Indien het object groot van formaat is dan maken wij vaak gebruik van onze "spit". Een eenvoudige omschrijving voor onze spit is dat u het kunt zien alsof uw object als een "varken aan een spit" wordt gemonteerd zodanig dat het object volledig gedraaid kan worden. Hierdoor wordt het mogelijk om alle kanten van het object goed te kunnen bereiken in de juiste lichtomstandigheden.

Om het object aan het spit te kunnen monteren wordt vaak een montagebeugel op maat gemaakt die op het spit gemonteerd kan worden. De beugel bestaat uit een tweetal U-profielen. Afhankelijk van het object kunnen onze klanten zelf beugels aan het object monteren zodat het object "aan het spit" gehangen kan worden. Vaak worden chassis van auto's "aan het spit gehangen".

Wilt u graag iets laten stralen?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies